tisdag 28 juni 2011

Vegomat

Sitter hungrigt och tänker på Malmö-trippen som blev av för ett par veckor sedan med S.. med veganresturanger i sikte åkte vi ner till det jag antar är Sveriges veganmekka. Det blev bland annat Vegegårdens buffé och fika på cafe Agnes som hade en otroligt mysig innegård och suveränt fika som vi knappt hann smaka av tyvärr(pga av stängning och oss själva som lade tid på att spela spel innan påfyllning av fika).
Men det jag i min hunger tänker tillbaka på är mataffären Astrid och aporna och det gigantiska utbudet som fanns där. Kanske inte så gigantiskt för vissa men när coops vegetariska frysdisk inte har mer än en vara som faller vårt hushåll i smaken, av olika skäl, så kan man ju drömma sig bort till Astrid och apornas spännande produkter och frysmat som vi tyvärr inte kunde ta med oss hem.
Det enda som vi köpte var en påse mörka grytbitar(som torrvara) som senare tog mig tillbaka till barndomen och min f.d. favoriträtt hos stans kinaresturang - biff med bambuskott. Tycker jag fick till en supersmarrig gryta och förstår varför det var en återkommande favorit hos mitt köttätar jag, tänk om även resturangerna i Kalmar kunde tänka sig att veganisera sig!!

Med gott och ont kan man veganisera till vad som liknar en kötträtt. På Vegegården serverades friterade "räkor" som jag inte riktigt kunde förstå innehållet av, och jag som inte ätit räkor på väldigt länge (slutade nog med räkor innan kött pga av lite äcklande konsistens kan ju tilläggas)tyckte det var otroligt likt och också äcklande, ja någon som inte gillar räkor ska väl hålla sig borta men fascinerad blev jag iaf. Sen om resturanger serverar veggomat till mig som ser ut som kött kan jag nog behöva höra en och annan gång vad jag har på tallriken, så för likt fuskkött är nog inget för mig.. iaf inte om jag inte är med vid tillagning.
Att jag äcklas av kött är något som växt fram, det rör mig inte så mycket vad andra äter på men tanken att jag av misstag skulle äta kött är lite skrämmande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar