fredag 1 april 2011

Film och april

Igår fick vi besök av Elin och ett par filmer och öl hittade fram. Första filmen vi såg hette The man from earth, nu ska jag inte agera filmkritiker men lite kan man ju tycka ;) det här var en annorlunda film. Ganska bra och fängslande även om jag till en början kände att det inte kom igång ordentligt. Filmen utspelar sig från en och samma plats hela filmen igenom (vilket fungerade bättre än man kunnat ana) i en stuga med ett gäng olika karaktärer. En man ska säga farväl till sina vänner och avslöjar att han är 14000 år gammal, vännerna som är biologer lärare psykologer eller allt vad dom var provocerar och försöker få honom att avslöja att det är en bluff. Låter kanske inte som den bästa filmen men den var väldigt fängslande i sin enkelhet och gav utrymme för eftertanke..

Sen nöjde vi oss inte där utan såg även Jackie Brown (Tarantinos film) som ingen av oss hade sett innan, så det kändes som att det var dags...
En riktigt bra film, mycket dialoger och förvirring. En flygvärdinna som smugglar pengar åt en gangster blir stoppad av några poliser och så kör spelet igång, alla lurar alla och man vet inte alls vad som är sant längre.

Och idag är det 1a April, och jag vet inte vem man ska lita på idag ;)
I tidningen luras det om att Daniel och Victora skalurendrejerier flytta in i Kalmar slott till sommaren, samtidigt står det om ett par som blivit lurade vid ett köp av en apa över nätet.. trodde faktiskt att ap-artiklen var skämtet innan jag läste om prinsessans planer. Men det kanske bara var för det var det första jag läste och var beredd på lur.. Fast är det ens lagligt att ha apor som husdjur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar